Joker training

Soms is het heel handig om de factor "paard" even neutraal te hebben. Joker is uitstekend geschikt om je volledig op jezelf te kunnen richten zonder daarbij je paard tot last te zijn bij het aanleren van nieuwe dingen.

Joker is een simulator die alle bewegingen en gangen kan die een echt paard ook kan doen. Joker compenseert niet voor een ongelijke gewichtsverdeling of een niet gecentreerde positie van de ruiter zoals het paard dat wel doet. Hierdoor moet jij als ruiter wel verantwoordelijkheid nemen voor je eigen balans. Daarnaast maakt de ruiter zelf de bewegingen en dat geeft direct feedback: Wanneer de bewegingen niet voelen als een echt paard, dan beweegt je niet op een manier waarbij het paard niet wordt gestoord.

Het paard is een ongekende compensator


Het paard kan de onbalans van jou als ruiter niet oplossen zonder het risico op mogelijke blessures en een onvermijdelijke asymmetrische spierontwikkeling. Maar omdat het paard altijd op zoek is naar balans, probeert het te compenseren voor het gebrek aan balans en coördinatie van de ruiter. Daardoor laat het paard ongewenst gedrag zien, of het presteert niet zo goed als verwacht of het loopt al snel de kans op die -altijd ongewenste- blessure.

Je bent je misschien niet eens bewust dat je eigen houding en zit de oorzaak van al deze problemen kan zijn. Het draait dan ook niet alleen om de struikelblokken die je maar niet onder de knie lijkt te kunnen krijgen, maar ook om het welzijn van je paard. 

Met Joker kun je de juiste bewegingen leren door te werken aan de positie, de balans, de spiertonus, onafhankelijke zit en hulpen, biomechanica, coördinatie, timing, ademhaling, beenligging, teugelcontact, precieze hulpen, of gewoonweg lichtrijden alleen al, al wat er ook maar nodig is om meer harmonie te bereiken tussen jou en je paard.