Mijn diensten

Ruiteranalyse en privélessen

Heb je zelf lichamelijke klachten tijdens of na het paardrijden, of merk je dat je paard(-en) vaak dezelfde blessures krijgt. Misschien heb je veel moeite met doorzitten, het aanleren van de wissels, of het rijden van een mooie travers of appuyement. Het zou zomaar kunnen dat een groot deel van de oorzaak ligt in jouw lijf. Het fijne hieraan is dat het vaak wel op te lossen valt!
Middels een uitgebreide analyse en training kunnen we samen kijken waar het probleem in zit. D.m.v. een aantal tips, oefeningen (met of zonder tijdelijke hulpmiddelen zoals bijv. ballen) en indien nodig wat blokkades losmaken help ik jou voor meer (pijnvrij) rijplezier en betere prestaties.

Workshops en clinics 

Zijn er meer op stal enthousiast geworden en willen jullie een clinic organiseren, ook dat is mogelijk. Hierin heb je de keuze voor diverse mogelijkheden, waaronder bijvoorbeeld één of meerdere theorielessen, individuele beoordeling naast en op het paard en behandeling en training van de ruiter(s). Vraag gerust naar de opties en we maken er een leuke en leerzame dag van samen!
Ik werk o.a. ook met visualisatie jackets, deze neem ik zelf mee in diverse maten. Hierdoor kun je ook zelf nog een duidelijker beeld krijgen van het ruiterlichaam en evt. scheefheid en compensaties.

Fysio- en manuele therapie in de praktijk

Sommige klachten kunnen niet ter plekke direct worden opgelost. Een bezoek aan onze praktijk, of aan een andere praktijk in uw eigen regio, is dan gewenst. Deze zorg wordt vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. 
In onze praktijk zijn diverse specialisaties aanwezig, zoals fysiotherapie, manuele therapie, psychosomatische fysiotherapie (bijv. als angst een grote rol speelt, of een structureel verkeerde ademhaling), easy taping en dry needling. Tevens hebben wij in onze praktijk in Puttershoek (ZH) de beschikking over een echo apparaat zodat we evt. spier-, pees of andere letsels in kaart kunnen brengen. 

Als je werkt aan je paard, maak je je paard beter. Als je werkt aan jezelf, maak je elk paard beter.

- John Swaab -